KENDİNE HAYRAN BIRAKAN 5 ELEKTRO AKUSTİK GİTAR MARKASI


1. Takamine













 500 liradan başlayıp 10.000 liraya kadar çıkan fiyatlara sahip Takamine, bir Uzak doğu firmasıdır. Kore, Japonya ve Tayvan'da yapılan çeşitleri vardır. Klavyesi çoğunlukla gül ağacındandır. Genel olarak bir çok serisi kalitelidir ve fiyatına değer bir tınıya sahiptir. Jon Bon Jovi, Glen Hansard, Bruno Mars, Shawn Mendes ve Hozier gibi bir çok ünlü müzisyenin tercihidir.




2. Fender















450-12.000 lira arası değişen fiyatlara sahip bir Amerikan firmasıdır. Genellikle elektro gitar ve bas gitarları piyasada çok tercih edilir. Akustik gitarları da  aynı zamanda kalitesini her türlü belli eder. 1000 lira dan başlayan serilerinin daha kaliteli olduğunu da eklemeliyim. Solo için idealdir. Jimi Hendrix ve B. B. King gibi isimlerin tercihidir. Duman, Athena ve Teoman'ın da kullandığı bir markadır ama onlar genellikle elektro gitarlarını tercih ederler.



3. Taylor




1000 liradan başlayıp 20.000 liraya kadar çıkan fiyatlara sahip Taylor, Amerika'da üretilen bir markadır. Size önerdiğim markalar arasındaki en pahalılarından biridir. Çünkü bu gitarlar tamamen el yapımı olarak piyasada bulunmaktadır. Bu yüzden satın almak isterseniz çok fazla yerde bulamayacaksınız. Başta Taylor Swift olmak üzere bir çok ünlünün tercihidir.

Not: Taylor Swift'in kendi markası değildir. :)


4. Gibson

















1.000- 50.000 lira arası değişen fiyatlara sahip Gibson bu liste içindeki en pahalı gitar markası. Ama kesinlikle bu miktarı hak eden bir markadır. Gerek tınısı, gerek tasarımı olsun muhteşem bir markadır. Fotoğrafta gördüğünüz J-200 serisinden benim aşık olduğum bir gitardır. 20.000 lira gibi bir fiyatı vardır.


5. Cort

















(En sevdiğim markayı sona sakladım.)  400- 2.000 lira arası olan bu marka, kalitesine göre en uygun fiyatlı markadır. Bu kalitede bir gitarın, bu kadar uygun fiyatlı olması inanılır gibi değil. Halil Sezai ve Shawn Mendes'in elinde görmüşlüğüm vardır. Eğer Cort'un gitarlarını beğendiyseniz Evl A6'e de bakmanızı tavsiye ederim. 1.300 lira civarında bir fiyatı var ve tınısı mükemmel. En kısa zamanda para biriktirip almayı istediğim bir modeldir kendisi.



Evet, yazının sonuna geldik. Mükemmel olduğu kadar fiyatı da tuzlu olan markaları size gösterdim. Eğer bu markaların gitarlarını beğendiyseniz (benim gibi) ama aynı zamanda bütçeniz buna uygun değilse üzülmeyin. 2. el alabileceğiniz bir çok uygulama var. Umarım istediğiniz gitara kavuşursunuz. Gitarların incelemesini Youtube'da bulabilirsiniz. Size tavsiyem MyDükkan'ın tanıtım videoları. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaliteli Müzik Yapan Alternatif Gruplar

Kulakları Mest Eden 10 Canlı Performans